Selecteer een pagina

GEZAMENLIJKE LIONSACTIE VOOR VOEDSELBANK

Drie Lionsclubs in de Alblasserwaard hebben in december door middel van een inzamelactie van Douwe Egberts-spaarpunten met elkaar gezorgd voor een groot aantal pakken koffie voor de regionale Voedselbanken. De Alblasserwaardse clubs danken iedereen die aan deze actie hebben bijgedragen!

In december 2015 is een spaarpunteninzameling gestart in de regio. Ondanks het feit dat de economie weer  aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen  onder de armoedegrens. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank in hun buurt. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. Uiteindelijk zijn er 363.000 punten verzameld, waarbij een grote eerste bijdrage van de diaconie van de Gereformeerde Kerk Sliedrecht voor een geweldig begin zorgde. Namens de Lionsclubs Alblasserwaard (Gorinchem), Alblasserwaard

d’ Egelantier (Alblasserdam, Papendrecht e.o.) en Alblasserwaard Tablis (Alblasserwaard Zuid en Midden) konden er uiteindelijk ruim 500 pakken koffie worden overhandigd aan de Voedselbank in deze regio.

Onderscheiding

Renée Hassink is naast actief lid van de Lions Alblasserwaard d’Egelantier ook al ruim 2 jaar secretaris van de zone. Uit handen van Jan Pieter Bal, district gouverneur, heeft ze een appreciatie award mogen ontvangen voor haar enorme inzet de afgelopen jaren in de Alblasserwaard voor de DE punten actie die in deze regio enorme aantallen hebben opgehaald.

“Het was echt een verrassing om deze te appreciatie award te krijgen. Met veel plezier en enthousiasme zet ik mij samen met de Lions leden al enkele jaren in voor dit project. Mijn teleurstelling was daarom ook groot toen ik erachter kwam dat in Papendrecht de inzamel box leeg gehaald was. Je begrijpt niet dat mensen stelen van de Voedselbank. Gelukkig hebben wij nog een hele mooie opbrengst kunnen ophalen” aldus Renée Hassink

In heel Nederland liggen naar schatting nog vele miljoenen koffiepunten in keukenlades en trommeltjes. Met meer dan 6500 vrijwilligers van circa 125 Lionsclubs en Voedselbanken in Nederland zijn de DE-waardepunten ingezameld en bij Douwe Egberts verzilverd voor koffie. Douwe Egberts ondersteunde deze landelijke actie weer van harte en heeft wederom de totale opbrengst verhoogt.