Selecteer een pagina

Helden van de speeltuin 

Speeltuinvereniging Kinderdijk, kortweg S.V.K, heeft al 82 jaar een belangrijke plaats in het damdorp. De Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier ondersteunt de speeltuinvereniging dan ook van harte op het havenfestival bij de werving van geld voor een nieuw speeltoestel.

We schoven aan tafel bij bestuursleden Marrie Visser, van de Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier en Erik van Loon van de speeltuinvereniging.

Vanaf de opening in april tot en met de herfstvakantie kunnen kinderen hun hart ophalen in één van de oudste speeltuinen van Nederland. En dat al 82 jaar! Het is de laatst overgebleven speeltuin van Alblasserdam en is uitgegroeid tot dorps- maar zeker ook regiospeeltuin ‘Er wordt van alles georganiseerd gedurende het seizoen’ vertelt Erik, ‘In mei regelen we een kinderrommelmarkt, in juni hebben we nationale straatspeeldag, begin juli het tentenkamp. En dan hebben we een fancy-fair en er is een ruilbeurs van 2e-hands kleding. Maar vergeet de opening niet! Dat is een grote happening waar wel 1500 tot 2000 man voorbij schuiven!’

Waterspeelbaan

Speeltuinvereniging Kinderdijk is een goed lopende vereniging. Omdat ze vinden dat elk kind naar de speeltuin moet kunnen komen en ook nog een ijsje kopen, worden de prijzen laag gehouden. En dat werkt. Maar speeltuinattributen kosten een vermogen. Erik: ‘Voor zo’n wip-kip bijvoorbeeld tel je al snel 800 tot 900 euro neer! Het terrein huren we vrijwel om niet van de gemeente en zij geven ons jaarlijks  een kleine subsidie. Naast de lidmaatschappen hebben we sponsors, maar grotere aanschaffingen wegen dan toch nog wel door.

Voor de kleinere bezoekertjes willen we graag, net als de oudere kinderen een waterspeelbaan neerzetten. Van subsidie kunnen we ’t niet verwachten’

‘En daarom gaan wij helpen’ vult Marrie hem aan.

Omdat de Lionsclub Albl. d’Egelantier zich inzet voor doelen met een maatschappelijke functie en S.V.K deze functie ten volle bekleedt, zal deze Lions club tijdens het havenfestival  in actie komen.

Lions Alblasserwaard d’ Egelantier

De Alblasserwaard telt maar liefst 4 Lions clubs. Alblasserwaard d’ Egelantier is een relatief kleine gemengde serviceclub met op dit moment 10 leden. ‘Jong en actief!’ Marrie zegt het niet zonder trots. Tijdens vorige edities van het havenfestival is er bijvoorbeeld actie geweest voor de voedselbank en Tro Tardi. Op de jubileum editie van het Havenfestival komen ze  in actie voor de speeltuin!

Marrie ligt een tip van de sluier; ‘In thema Helden van de speeltuin kunnen kinderen, al dan niet geschminkt meedoen aan ‘n fotoshoot. Wie deze helden zijn dat is nog geheim. Er komt ook een verloting op een creatieve manier, waarbij onder andere entreebewijzen voor de speeltuin kunnen worden gewonnen in de hoop dat deze mensen ook in het nieuwe seizoen blijven komen. De gehele opbrengst van deze dag is voor de speeltuinvereniging om een bijdrage te leveren aan de waterspeelbaan die op het verlanglijstje staat. In combinatie met vrijwilligers van de speeltuin doen we ook aan leden- en vrijwilligers werving.’   Houd de stand van S.V.K en d’Egelantier dus in de gaten op 19 september!

Voor meer info: www.speeltuinkinderdijk.nl