Selecteer een pagina

ALBLASSERDAM – Volgende maand start de traditionele koffiepunten-actie van de Lionsclub weer. In december wordt iedereen opgeroepen om D·E-waardepunten in te leveren bij de speciale inleverpunten in Alblasserdam. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken. Voor de Voedselbank Alblasserdam is Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier verantwoordelijk voor de inzameling.

Elf jaar geleden namen enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief om D·E-koffiepunten te verzamelen. Met de koffiebrander werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 15%. Wat in Voorburg begon als een spontane actie vindt nu plaats in geheel Nederland. In 2022 gaan 154 Lionsclubs en 60 voedselbanken verspreid over het land honderden inzameldozen plaatsen. Bij het inzamelen en daarna tellen van de punten zijn ruim 10.000 vrijwilligers betrokken. Ondanks de COVID-19 pandemie werd in 2021 weer een fantastische hoeveelheid waardepunten ingezameld die goed waren voor 188.000 pakken koffie voor de Voedselbanken Nederland.

Voor de Voedselbank Alblasserdam is Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier verantwoordelijk voor de inzameling. In de gehele maand december zullen in onze gemeente inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen: Voedselbank Alblasserdam, de Grote Kerk, Makado center (Riens Gort Optiek en Hema), Bibliotheek, Plus Supermarkt, Dirk v/d Broek, Vreeken Voetverzorging (Plantageweg) en Banketbakkerij Prins (Scheldeplein). Begin januari worden de dozen weer opgehaald of geleegd. Dit laatste op die locaties waar de dozen het gehele jaar door blijven staan.

Daarnaast wordt oud- en vreemd geld ingezameld voor “Fight for Sight”. Sinds 1928 is dit een van de hoofddoelen van de Lions-organisatie: blindheidsbestrijding. Met dit geld, dat door banken wordt omgezet in donaties, worden oogoperaties in derde wereldlanden betaald.

Bron: https://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2022/11/11/inzameling-d%c2%b7e-waardepunten-voor-voedselbank-alblasserdam-en-oud-en-vreemd-geld-voor-fight-for-sight/