Selecteer een pagina

ALBLASSERDAM – In een samenwerking tussen Lions d’Egelantier Alblasserwaard en Quiet Drechtsteden hebben lokale leden van deze organisaties hun krachten gebundeld om stille armoede in de regio aan te pakken. Met twee evenementen – de aardbeienverkoop in juni en de suikerspinverkoop tijdens het Havenfestival in september- wisten ze een totaalbedrag van €1.644,55 op te halen voor dit doel. Het geld wordt gebruikt om stille armoede aan te pakken in de Drechtsteden.

Wendelien de Waaij, een van de organisatoren van de aardbeienverkoop, spreekt haar waardering uit voor de mensen in de regio die meededen aan de actie. “Dit succes is volledig te danken aan de geweldige steun van onze gemeenschap. Iedereen die heeft bijgedragen, heeft geholpen om levens te verbeteren en stille armoede te verminderen.” Barbera Struis van Quiet Drechtsteden voegt eraan toe: “Deze samenwerking met Lions d’Egelantier Alblasserwaard toont aan hoeveel impact we kunnen hebben wanneer we de handen ineenslaan. We zijn dankbaar voor de steun en kijken ernaar uit om nog meer mensen te helpen.”

Linda Groenendijk, van de Lions, benadrukt het belang van lokale initiatieven: “Onze organisatie is altijd toegewijd geweest aan het dienen van de gemeenschap. Het is geweldig om te zien hoe onze inzet en de steun van onze gemeenschap leiden tot tastbare resultaten.”

Stille armoede is armoede die in stilte wordt geleden, vooral omdat iemand er niet voor uit wil komen dat hij of zij nauwelijks of helemaal niet rond kan komen. Quiet Drechtsteden zet zich in om die armoede te bestrijden. Een uitgebreid artikel hierover is vorig jaar gepubliceerd en is hier te vinden.

Binnenkort bestaat Quiet Drechtsteden vijf jaar en zal hier extra aandacht voor zijn in Alblasserdam.

Bron: https://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2023/10/06/lions-en-quiet-drechtsteden-bestrijden-stille-armoede-in-regio-cheque-overhandigd/