Selecteer een pagina

Over Ons

Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier is een jonge en inspirerende club van enthousiaste mannen en vrouwen. Ons streven is om een club van mensen te hebben die midden in de samenleving staan en een netwerk hebben opgebouwd om onze doelen te verwezenlijken. Naast het ondersteunen van diverse maatschappelijke doelen vinden wij het belangrijk om ook elkaar te (laten) informeren, te inspireren en nieuwe dingen te ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld door middel voor een presentatie of gastspreker uit ons netwerk, maar ook door teambuilding activiteiten, een bedrijfsbezoek of een aan de bar.

Eens in de zoveel tijd organiseren we ook bijeenkomst bij bedrijven en/of in samenwerking met andere (lokale) partijen. Zo hebben wij in het verleden o.a. een rondleiding gehad bij de molens van Kinderdijk en in de Blomhoeve, is er een bezoek gebracht aan Villa Augustus, de SS Rotterdam en het onderwijsmuseum, hebben wij een lezing mogen bijwonen van een forensisch expert over de ramp met de MH17 en zijn we te gast geweest bij een lokale business club waar een van onze leden een presentatie heeft gegeven over de nieuwe media. Maar we zijn ook samen met de serviceclub De Ronde Tafel 140 te Papendrecht op de Palingkwekerij van Van Wijk in Groot-Ammers geweest en hebben tezamen met serviceclub Kiwanis Alblasserwaard de première van James Bond georganiseerd ten behoeve van het Ronald McDonald Huis Sophia in Rotterdam.

Iets anders dan wij eens in de zoveel tijd doen is een zogenaamde Doe-activiteit, zoals koken in het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam voor de ouders die daar verblijven of kinderen in de laatste klassen van een basisschool recht laten spreken op basis van het Wetboek van Strafrecht. Wie speelt de verdachte?