Selecteer een pagina

ALBLASSERDAM – Kinderen van de Asterisk*groep van basisschool De Schalm aan de Kerkstraat in Alblasserdam hebben donderdag 23 februari 2017 op een pakkende manier kennisgemaakt met rechtspraak. Vier leden van de Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier kwamen in de klas en speelden samen met de kinderen twee rechtszaken na. De ene zaak ging over een dodelijke vergiftiging en de andere zaak over brandstichting.  Tijdens de ‘rechtszittingen’ droegen de ‘lions’ Piet van den Bos, Corny de Jong Dimphi van Amen, Marrie Visser en Guido Revet en de kinderen die meespeelden echte rechtbankkleding: toga’s.

In de afgelopen week werden de kinderen al voorbereid op de rechtszaken. Zo kregen zij lessen over rechtsspraak en over filosofie. Juf Marjolijn Boer vertelt: “We hebben in de groep veel gesproken over rechtspraak. De kinderen hebben nagedacht over vragen als: ‘waarom is er rechtspraak?’ En ‘Wordt je goed of slecht geboren?’ Ook de zaak van Wilders en de vrijheid van meningsuiting kwamen aan bod. Verder zijn er lessen geweest in debatteren. Daarbij moesten de kinderen ook argumenten bedenken tegen stellingen waar ze zelf voor waren.”

Na afloop werden de zaken geëvalueerd en werden er ‘tips’ en ‘tops’ gegeven en benoemd.

De Asterisk*groep is een groep voor meer getalenteerde leerlingen die een andere onderwijsbehoefte hebben dan de ‘gemiddelde’ leerling, zoals bijvoorbeeld verrijking van lesstof door verbreding en verdieping.

Bron: https://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2017/02/23/rechtszaken-op-de-schalm-over-vergiftiging-en-brandstichting/